LİMONATA

ORİJİNAL ADI
Limonade Tous les Jours

YAZAN
Charles L. Mee

ÇEVİREN
Damla Özen Kılıçoğlu

UYARLAYAN
A. Togay Kılıçoğlu

YÖNETEN
A. Togay Kılıçoğlu

OYNAYANLAR
Damla Özen Kılıçoğlu
A. Togay Kılıçoğlu

TASARIM
A. Togay Kılıçoğlu

OYUN HAKKINDA

İstanbul'lu 30 yaşındaki genç bir kadınla, eşinden ayrılıp kafasını dinlemek üzere yaşadığı Amerika'danİstanbul'a gelen 50 yaşındaki bir erkek İstanbul'da bir kafede karşılaşır. Aslında karşılaşan yalnızca iki kişi değildir; bir kadınla bir erkek, birbirine taban tabana zıt iki ayrı kişilik, geçmişte yaşanan aşklar, hesaplaşmalar, yaşam ve gelecek birbiriyle karşılaşmıştır. Bu buluşmanın sonucu ortaya tezatlıklarla ve komediyle dolu bir bütün günün hikâyesi çıkar. Sonuç, hem iki oyun karakteri hem de seyirci için sürprizlerle doludur.

YAZAR HAKKINDA
1938'de doğan Charles L. Mee, Chicago'nun Barrington banliyösünde büyüdü. 1953 yazında geçirdiği çocuk felci onu koltuk değneklerine bağladı. Öğretmeninin Mee'ye hastane hediyesi olarak verdiği Plato'nun Sempozyum'u, onu Harvard Üniversitesi'nde tarih ve edebiyat okumaya yöneltti. Mee, Harvard'da tiyatro kulübüne katıldı ve oyun yazarı olmaya karar verdi.

Mee, mezuniyetinden sonra Off-Off-Broadway oyunları için parçalar yazdığı New York' a taşındı. Vietnam Savaşı'na karşı katıldığı protestolar onu politika ve tarih hakkında yazmaya yönlendirdi. Charles Mee bugün yazarlığın yanı sıra editörlük yaparak hayatını kazanıyor.